Το τρικ της παιδιάτρου μου για να κάνετε το μωρό σας να αγαπήσει τα φρούτα

Το τρικ της παιδιάτρου μου για να κάνετε το μωρό σας να αγαπήσει τα φρούτα

13/04/2016

Της Ελένης Φωτοπούλου

Θα το έχετε αντιμετωπίσει οι περισσότερες φαντάζομαι! Όταν τα μωρά μας αρχίζουν να έχουν προτιμήσεις στο φαγητό τους, το πρώτο πράγμα που εγκαταλείπουν είναι η φρουτόκρεμα. Η πιο πολύτιμη, με άλλα λόγια, πηγή βιταμινών για ένα παιδί. Και το χειρότερο είναι πως εγκαταλείποντας την φρουτόκρεμα σπάνε και τον «δεσμό» τους με τα φρούτα, γεγονός που μπορεί πολύ γρήγορα να τα κάνει να μην θέλουν ούτε να τα δουν στα μάτια τους.

Ο γιος μου ήταν 6 μηνών όταν άρχισε να μου κάνει κόλπα με την φρουτόκρεμα του και εγώ –κλασική μάνα- άρχισα να τον πιέζω να τρώει σπρώχνοντας το κουτάλι. Ευτυχώς μίλησα με την παιδίατρο μου, η οποία μου έδωσε την λύση. Όπως πολύ σωστά επισήμανε ούτε εμείς θα χαιρόμασταν στην ιδέα να φάμε πολτοποιημένο ένα πορτοκάλι, ένα μήλο κι ένα αχλάδι. Αντίθετα, προσθέτοντας στην φρουτόκρεμα αβοκάντο και μπανάνα πετυχαίνεις και καλύτερη γεύση και πιο απολαυστική υφή. Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πω πόσα πολλά προσφέρει το αβοκάντο στον οργανισμό. (Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ)

Πάντοτε, λοιπόν προσθέτω ένα αβοκάντο και μια μπανάνα και τα αναμιγνύω με φρούτα εποχής. Σε όλα αυτά βάζω και δυο κουταλιές ταχίνι! Πρόκειται για σουπερ τροφή, γεμάτη από ασβέστιο, το οποίο όπως ξέρετε έχουν μεγάλη ανάγκη τα μικρά μας. Δοκιμάστε την κι εσείς! Σας υπόσχομαι να λατρέψετε την γεύση της, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας.

Αυτή η φρουτόκρεμα έγινε το αγαπημένο γεύμα του γιου μου. Αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο. Ο μικρός μου συνήθισε και αγάπησε τα φρούτα! Εκεί που άλλα παιδάκια κυνηγάνε τα πατατάκια, ο μικρός μου με κυνηγάει για να φάει μούσμουλα, σταφύλια και μήλα!  

Δείτε επίσης: